Digitale uitgeverij gaat ebooks aanbieden op USB-stick

0

De Schotse digitale uitgeverij Blasted Heath gaat ebooks verkopen op een USB-stick. Het product lijkt opvallend veel op de Nederlandse eBookstick die vorig jaar werd geïntroduceerd door Peter de Ruiter in samenwerking met uitgeverij De Rode Kamer. De Schotse ebookstick, Blasted Boxset genaamd, bevat vijf titels.

Sinds vorig jaar juni wordt de Nederlandse eBookstick aangeboden. Elke maand verschijnt er een nieuwe USB-stick met daarop minimaal vijf ebooks rond een bepaald thema zoals de managementstick, vakantiestick en moordstick. Vanaf november gaat Blasted Heath eveneens een USB-stick aanbieden met ebooks. Opvallend is dat de Schotse ebookstick net als de Nederlandse versie aangeboden wordt met vijf DRM-vrije titels in een geschenkverpakking. In tegenstelling tot de Nederlandse versie wordt de Schotse variant aangeboden met een brochure waarin informatie staat over de titels.

De ebookstick van Blasted Heath bevat de volgende ebooks: All The Young Warriors van Anthony Neil Smith, Dead Money van Ray Banks, Phase Four van Gary Carson, The Long Midnight of Barney Thomson van Douglas Lindsay en The Man in the Seventh Row van Brian Pendreigh. De ebooks worden aangeboden in drie verschillende formaten, PDF, ePub en PRC (voor de Kindle), zodat de ebooks te lezen zijn op elk apparaat.

De medeoprichter van Blasted Heath, Kyle MacRae, legt uit dat ebooks in principe ongeschikt zijn om cadeau te doen: “Het probleem met het geven van een ebook als cadeau is: wat geef je precies?” De ebookstick vindt hij echter wel een geschikt cadeau: “Maar de Blasted Boxset is iets moois en origineels om uit te pakken en om plezier van te beleven.”

De USB-stick wordt vanaf 1 november aangeboden via de website van de uitgeverij voor 12,99 pond.

(Via: Ebookmagazine)

Vorig artikelMaak kinderboeken interactief met Interactive Touch
Volgend artikelAantal digitale abonnees The Times stijgt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in