Amazon Whispercast maakt beheren groot aantal Kindles makkelijk

0

Amazon heeft gisteren de nieuwe dienst Whispercast geïntroduceerd. Hiermee kunnen scholen, universiteiten, overheden en bedrijven makkelijk meerdere ereaders en tablets tegelijk beheren. Zo is het mogelijk om instellingen op de apparaten vanaf een plek aan te passen en documenten naar gebruikers te verzenden.

Met de introductie zet Amazon in een klap een initiatief op de markt waar kleinere bedrijven al jaren mee bezig zijn. Whispercast richt zich op de nieuwste ereaders en tablets van het bedrijf. De dienst werkt met de Kindle Fire-tablets, de Kindle Paperwhite en de vorige generatie Kindles. Ook de applicaties van Amazon voor iOS en Android worden ondersteund.

Met Whispercast kan een systeembeheerder praktisch alle instellingen van de Kindle-apparaten beheren. Wifi-instellingen en wachtwoordinstellingen kunnen bijvoorbeeld gewijzigd worden, ook kan de beheerder bepaalde apps blokkeren en verhinderen dat gebruikers hun apparaten resetten. Daarnaast is het mogelijk om Kindle-ebooks met een druk op de knop te verspreiden, evenals documenten in PDF- en doc-formaat. Whispercast ondersteunt ook het meenemen van eigen apparaten door gebruikers.

De nieuwe dienst kan van pas komen in allerlei soorten organisaties. Zo kunnen scholen en universiteiten Whispercast inzetten om educatief materiaal te distribueren en klassikaal apparaten te gebruiken. Bedrijven en overheden kunnen de dienst gebruiken in het kader van papierloos werken. Whispercast is een gratis dienst van Amazon.

(Via Amazon)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in