Notitietablet van Asus krijgt nieuwe naam en uitgestelde release

0

In mei dit jaar presenteerde Asus drie nieuwe tablets, waaronder een monochrome LCD-tablet die voornamelijk gericht is op mensen die veel aantekeningen maken. Het apparaat, de Eee Tablet, zou in september op de markt moeten zijn gekomen, maar Asus heeft die termijn niet gehaald.

De fabrikant heeft nu laten weten dat het apparaat een nieuwe naam zal krijgen en ergens in het eerste kwartaal van 2011 zal worden gelanceerd. Het lijkt erop dat de naam Eee Tablet te algemeen was, als alternatieven worden nu Eee Note en Digital Note genoemd.

Aan de specificaties is weinig veranderd, die zijn nog steeds behoorlijk indrukwekkend. Het gaat om een 8-inch scherm van 1024 bij 768 pixels, dat een aanraakgevoeligheid van 2450 dpi heeft. Volgens Asus is het hiermee een van de nauwkeurigste ter wereld. Het apparaat wordt voor de helft in de markt gezet als ereader, en voor de andere helft als digitaal notitieblok. Het monochrome LCD-scherm heeft enkele van de voordelen van eInk, maar niet het nadeel van de traagheid. De Eee Note is net als een Wacom-eInkscherm te bedienen met een speciale stylus.

Wanneer je het apparaat in handen kunt hebben maakte Asus nog niet bekend, maar volgens Engadget is dat ergens in het eerste kwartaal van komend jaar, met mogelijk een iets eerdere release voor Europa.

Vorig artikelGoogle gaat oude boeken van Hachette digitaliseren
Volgend artikelGratis ebook weggeven werkt. Of toch niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in