CB en ePagine bouwen GAU’s en KBbs ebookplatform

  0

  De Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) hebben besloten om het gezamenlijk ebookplatform waar de partijen sinds eind vorig jaar mee bezig zijn door externen te laten bouwen. Na al eerder teruggedraaide wijzigingen in het plan te hebben aangebracht hebben de partijen besloten om niet zelf een platform te bouwen maar dit door Centraal Boekhuis en ePagine te laten doen.

  In december vorig jaar kondigde de GAU en de KBb aan te starten met de realisatie van een gezamenlijk ebookplatform. Met dit initiatief willen zij proberen de markt voor het Nederlandse ebook in eigen handen te houden en een laagdrempelig ebookplatform te bieden voor de consument. Dit platform is voor zowel uitgevers als boekhandelaren van essentieel belang. Voor uitgevers is het van belang dat dit platform alle kanalen kan bedienen en dat binnen het systeem de royaltyadministratie geregeld kan worden. Voor boekhandelaren is het belangrijk dat alle boekhandelaren kunnen deelnamen aan de verkoop van digitale content.

  De GAU en de KBb hebben voor Centraal Boekhuis en ePagine gekozen vanwege de deskundigheid van de partijen: “Er is voor deze samenwerking gekozen omdat beide partijen hun eigen specifieke expertise hebben. Op het terrein van digitale distributie exploiteert het Centraal Boekhuis het eBoekhuis en levert op grond daarvan al veel informatie aan uitgevers en boekverkopers”, aldus het persbericht.

  ePagine is een ebookplatform voor uitgeverijen en boekhandels dat het Franse bedrijf Titelive in 2009 in Nederland introduceerde. Onder meer WPG en NDC|VBK maken gebruik van de diensten en tools van het platform. “Zij zijn bekend met het bouwen van een digitale infrastructuur en hebben al veel creatieve oplossingen met name in de retail op hun naam staan. Daarnaast zijn zij bekend met het opzetten van een overzichtelijke titelcatalogus”, aldus de GAU en de KBb. Beide partijen vinden een goede titelcatalogus zeer belangrijk zodat de consument eenvoudig en snel informatie kan opzoeken over de verschijningsvormen van titels. “De klant moet snel en eenvoudig producten kunnen zoeken, aanschaffen (zowel tijdelijk als permanent) en kunnen gebruiken.”

  In het persbericht staat dat zowel Hans-Willem Cortenraad van het CB als Geert Decock van ePagine verheugd zijn dat de GAU en de KBb voor deze samenwerking gekozen hebben.

  (Via: persbericht)

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in