American Booksellers Association lanceert app voor boekhandels

0

De IndieBound Reader-app van de American Booksellers Association (ABA) is nu verkrijgbaar op de Android-markt. De app is een onderdeel van ABA’s IndieBound-programma met als doel zelfstandige boekhandels te helpen een lokale gemeenschap op te bouwen.

De app IndieBound Reader is ontwikkeld door de makers van de Bluefire Reader, Bluefire Productions, om consumenten de mogelijkheid te bieden ebooks te lezen en tevens hun lokale zelfstandige boekwinkels te steunen. Met de app kan je ebooks kopen bij zelfstandige boekhandels en de ebooks lezen. De IndieBound-app voor de iPhone is al een paar jaar verkrijgbaar. Deze app bevat aanbevelingen van boekverkopers, een zoekfunctie voor boeken, een zoekfunctie voor zelfstandige boekhandels en de mogelijkheid om online boeken te bestellen via de websites van zelfstandige boekhandels.

Niet alleen is de app onderdeel van ABA’s IndieBound-programma maar ook van ABA’s IndieCommerce. Dit programma is in december 2010 gelanceerd en stelt boekhandels die aangesloten zijn bij ABA in staat ebooks via hun websites te verkopen. De boekhandels werken hiervoor samen met Google eBooks.

De apps van ABA zijn niet verkrijgbaar in Nederland noch is er momenteel in Nederland een soortgelijk initiatief. Er zijn wel Nederlandse apps waarmee je ebooks kunt kopen van (online) boekwinkels: de app ePagine van distributeur ePagine waarmee ebooks van eBook.nl, e-boek.org en Libris op de iPad en iPhone gekocht en gelezen kunnen worden en de Bol.com-app. Het Australische ebookplatform Booki.sh legt net als de IndieBound-app de nadruk op het persoonlijk ebooks kopen bij boekhandels.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelCB en ePagine bouwen GAU’s en KBbs ebookplatform
Volgend artikelOmzet Nederlandse ebooks 6 miljoen gepasseerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in