Ebook.nl verkoopt ebook met watermerk

0

Ebook.nl heeft een nieuw ebook in de verkoop. Nu is dit niet zo raar voor een ebookwinkel, maar dit ebook is wel heel bijzonder op een paar manieren.

Je mag zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan het ebook. Op de site staat een vakje waarin je de prijs kunt invullen.

Maar het meest bijzondere is nog wel dat er op dit ebook geen DRM is gezet. Dat heeft een aantal voordelen. Je kunt dit ebook niet alleen lezen op je ereader, maar ook op iedere smartphone die geschikt is om ebooks van te lezen. Dat betekent dat je ook ebooks kunt lezen vanaf bijvoorbeeld Stanza en Aldiko en eventuele andere ereader applicaties voor andere smartphones, die geen Adobe DRM ondersteuning bieden.

Het ebook is een ePub-bestand dat voorzien wordt van een watermerk, een soort social DRM. Er zit geen kopieerbeperking op het ebook. Erik Rigter van ebook.nl legt uit hoe het werkt: “Op een aantal niveau’s wordt er een stempel achtergelaten waardoor het ePub bestand een persoonlijk exemplaar voor de lezer / klant wordt.”

Het ebook dat op deze wijze wordt verkocht is van de auteur Ivo Victoria. Zijn roman Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won gaat over een man van in de dertig die tot de conclusie komt dat zijn hele leven een herhaling van foute zetten is geweest. Het verhaal is een mix van een ontroerende, bitterzoete bespiegeling over vriendschap, verlies en het leven zelf en over hoeveel invloed de mens daarop heeft. Daarnaast geeft een mooi beeld van het Vlaamse dorpje Edegem begin jaren tachtig.

(Via: persbericht)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in