iRex DR800SG ereader mist Kerst

0

De veelbelovende ereader van iRex met draadloze internetconnectiviteit, de DR800SG, mist het kerstseizoen in Amerika. De lancering van het apparaat is voorlopig uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet genoemd.

De ereader werd in oktober al gepresenteerd in Amerika. Toen werd gezegd dat de ereader eind oktober al bij Best Buy in de schappen zou liggen. Die datum kwam en ging voorbij. iRex verschoof de datum naar november maar ook november is voorbijgegaan zonder dat er een nieuwe ereader uit Eindhoven in Amerika in de winkels lag.

Paidcontent meldt dat de directie geen interviews of commentaar op vragen over het uitstel geeft. Een van de medewerkers van iRex heeft wel verteld dat de DR800SG onverwachte vertraging heeft opgelopen en er nog geen nieuwe datum wordt vrijgegeven waarop de draadloze ereader dan wel in de winkels te koop zal zijn.

iRex heeft ook geen mededelingen gedaan over de soort problemen die de ereader vertraagt. Het is niet bekend of het hier gaat om de hardware of de software, waardoor de ereader het Kerstseizoen zal missen. Paidcontent schrijft: “Als het apparaat niet goed functioneerde en dat de reden is geweest om het niet te versturen, dan heeft iRex een goede keuze gemaakt. Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd op de ereaders die het al gemaakt heeft en een slecht apparaat zou afbreuk doen aan die reputatie.”

Niet alleen iRex mist het voordeel van het drukke Kerstseizoen, ook Barnes & Noble en Best Buy zullen last hebben van de vertraging en inkomsten mislopen.

In het verleden heeft iRex veel lof gekregen voor de ontwikkeling van de iLiads en de iRex DR1000S. Dit apparaat heeft onlangs nog een prijs gewonnen voor het design. Bovendien was het bedrijf de eerste met een ereader op A4-formaat, waarmee PDF zonder te schalen gelezen kan worden.

Er zijn echter ook wat wanklanken te beluisteren over de klantenservice van het bedrijf. Op het eigen forum van iRex wordt door verschillende mensen steen en been geklaagd over onbeantwoorde e-mail en het gebrek aan aandacht voor de iLiads. Deze ereaders kennen namelijk nog geen ePub ondersteuning.

Er zullen waarschijnlijk ook geen firmware updates meer komen voor de iLiads, waardoor ePub ondersteuning uit zal blijven.

(Via: Paidcontent.)

Vorig artikelEbook.nl verkoopt ebook met watermerk
Volgend artikelPixel Qi scherm als eerste op Notion Ink smartpad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in