Acer ruilt netbooks voor tablets

0

Acer gaat de productie van netbooks langzaamaan uitfaseren. Er zullen nog wel eenvoudige modellen gemaakt worden – die in minder grote aantallen verspreid worden -, maar de fabricage van tablets krijgt voortaan prioriteit.

Het vervaardigen van netbooks zou de productie van tablets in de weg staan. Het bedrijf moet binnen haar productielijnen namelijk kiezen welk apparaat de voorkeur krijgt. Ook bij andere hardwarefabrikanten, zoals HP en Dell is dit het geval. Beide bedrijven gaven vorig jaar al aan dat ze minder gaan investeren in netbooks.

Acer heeft de jongste jaren een relatie opgebouwd met telecombedrijven als T-Mobile en Vodafone, met als doel het verkopen van netbooks in samenhang met mobiele internetabonnementen. Waarschijnlijk zet Acer die strategie voort met haar tablets.

Nog voor de zomer brengt Acer twee Android-tablets op de markt, die dezelfde schermgrootte zullen hebben dan de netbooks: 7 en 10 inch. Bovendien staat er ook nog een 5-inch tablet in de steigers, die over enkele telefoniefuncties zal beschikken.

Via: Webwereld.nl.

Vorig artikelGerucht: Samsung heeft Liquavista overgenomen [Update]
Volgend artikelVan eboeklezer tot eboekuitgever

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in