HP komt wellicht in maart met nieuwe tablet

0

Na de overname van de noodlijdende hardwarefabrikant Palm, kondigde HP vorige zomer een nieuwe tablet aan, die ‘begin 2011’ zou verschijnen. Het gaat om de HP Palm WebOS, die draait op het WebOS-besturingssysteem van Palm. Volgens Engadget start de productie en verdeling van de tablet in maart.

Engadget vernam het nieuws van een anonieme insider, en benadrukte dat het daarom wel eens om een foutief gerucht zou kunnen gaan. Toch heeft het er alle schijn van dat de tablet snel op de markt zal komen, aangezien HP op 9 februari een ‘WebOS-evenement’ organiseert voor de pers. Wellicht wordt de nagelnieuwe tablet van HP, de opvolger van de HP Slate die vorig jaar in verkoop ging, op dat evenement in San Francisco voorgesteld.

Bovendien meldt Engadget dat HP zowel een 9-inch als een 7-inch versie van de HP Palm WebOS op de markt zal brengen. De 9-inch versie krijgt de voorlopige codenaam ‘Topaz’, de 7 inch versie wordt de ‘Opal’ genoemd. Beide tablets werken met een touchscreen. De Opal legt naar verluidt de nadruk op digitaal lezen. Hij heeft daarenboven ‘premium audio’ met meerdere speakers. De Topaz beschikt dan weer over een camera en een kleine USB-poort. Hoeveel de tablets gaan kosten, is nog niet bekend.

Via: Engadget

Vorig artikelVan eboeklezer tot eboekuitgever
Volgend artikelAldiko 2.0 nu gratis verkrijgbaar via Android Market

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in