RTL Nieuws 365: boordevol, maar daardoor iets teveel van het goede

0

Gisteren is de iPad-app van RTL Nieuws live gegaan. Met de app ‘RTL Nieuws 365’ wil RTL de gebruiker dagelijks op de hoogte houden van nieuws, achtergronden en entertainment. De app wordt gedurende de dag steeds bijgewerkt met het laatste nieuws.

Bij het opstarten van de gratis app krijg je een schermvullend beeld te zien dat gekoppeld is aan het nieuws op dat moment. Deze voorkant kan dan ook van tijd tot tijd verschillen. Door te swipen kom je in het hoofdmenu, waar je de keuze hebt uit ‘Headlines’, ‘Slideshow’, ‘Sport’, ‘Boulevard’ en ‘Magazine’. De app is dus een combinatie van nieuws en achtergronden, aangevuld met entertainment, columns van bijvoorbeeld Rick Nieman en Sanne Boswinkel, foto’s en video’s. Ook voor het laatste weer, verkeer en beursnieuws kun je de app raadplegen.

De lay-out van de schermen is wat onrustig door de hoeveelheid en plaatsing van de blokken met artikelen, de kolommen met meer artikelen links daarvan en het hoofdmenu geheel links. Berichten worden weergegeven op een witte achtergrond met daarnaast een kleine advertentie, gerelateerde artikelen en de meest bekeken artikelen. Wanneer je enthousiast van artikel naar artikel klikt, ben je al snel de weg kwijt in de app. Maar door met twee vingers van boven naar beneden over het scherm te swipen kom je gemakkelijk weer bij het hoofdmenu.

De RTL Nieuws 365-app probeert vooral een zeer volledige app te zijn en zit daardoor boordevol items. Zo is er bijvoorbeeld ook plaats voor de rubriek ‘Dier van de dag’ (dit keer kat Burton uit Leiden), een mop en een dagelijks stripverhaal. Ook recepten, mode, technieuws en gezondheid hebben een plekje gekregen in het ‘Magazine’-gedeelte van de app. De grote hoeveelheid content en het constant refreshen hiervan zorgt er waarschijnlijk ook voor dat de app wat traag is en soms zelfs vastloopt.

Een groot nadeel van de app is dat je deze op geen enkele manier kunt aanpassen aan je eigen behoeften. Een eigen indeling zou ervoor zorgen dat je de grote hoeveelheid aangeboden content aan je voorkeuren kunt aanpassen en deze daardoor beter behapbaar is. Wellicht een kans die RTL Nieuws later grijpt.

Al met al is de RTL Nieuws 365-app een goed gevulde app met voor ieder wat wils aan content. Doordat de app constant geüpdate wordt door de redacties van RTL Nieuws, RTL Z en RTL Boulevard is de app een mooi startpunt als nieuwsvoorziening. De toevoeging van allerlei entertainmentnieuws zorgt er waarschijnlijk voor dat mensen meer tijd in de app besteden. Een voordeel dat voornamelijk interessant zal zijn voor de adverteerders die naast artikelen kunnen adverteren.

De app is gratis verkrijgbaar in de Appstore. Een Android-versie staat nog in de planning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in