‘Kobo waarschijnlijk in zee met Libris en Blz.’

0

Boekhandelsketens Libris en Blz. gaan binnenkort een samenwerking aan met ‘een grote, internationale partner’. Het gaat waarschijnlijk om het Canadese bedrijf Kobo, dat eerder aankondigde dit voorjaar actief te worden in Nederland.

In het persbericht van Libris en Blz. wordt ‘een intensieve samenwerking met een grote, internationale partner’ aangekondigd. ‘Sleutelwoord in deze samenwerking is de verdere ontwikkeling van onze cross channel-strategie die sterk consumentgericht zal zijn, ’ zegt Libris en Blz.-directeur Caroline Damwijk.

Het persbericht maakt niet bekend wie die partner is, maar ‘het ligt in de lijn der verwachtingen dat het om Kobo gaat’, meldt Boekblad. Heel vreemd is die gedachte niet, het bedrijf heeft eerder aangekondigd in 2012 actief te worden in Nederland en daartoe zocht het bedrijf een samenwerking met een bestaande retailer.

De samenwerking zou goed nieuws betekenen voor Nederlandse liefhebbers van digitaal lezen. Het Kobo ecosysteem omvat niet alleen ereaders met eInk schermen maar ook apps voor iOS en Android. De ebooks betrekt Kobo uit het systeem van eBoekhuis, zodat het bedrijf snel het bestaande aanbod van Nederlandstalige ebooks beschikbaar kan maken.

Een woordvoerder van Kobo gaf desgevraagd geen nader commentaar, maar ontkent het nieuws niet.

Vorig artikelRTL Nieuws 365: boordevol, maar daardoor iets teveel van het goede
Volgend artikelApple presenteert iBooks 2 en iBooks Author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in