“Geen feestje voor het digitaal platform”

0

Maarten Dessing schreef voor Boekblad onlangs een artikel over het Digitaal Platform van de Nederlandse uitgevers en boekverkopers. Op zijn weblog is dit interessante artikel nu in volledige vorm te lezen. “Ondanks de negatieve ervaring met de bouw van de uiteindelijk mislukte nationale titelbank, de opgelopen vertraging en de soms felle kritiek op de opgeleverde diensten, lijkt het boekenvak het volle vertrouwen te houden in het digitaal platform.”

In zijn artikel gaat Dessing in op de stand van zaken van het Digitaal Platform, een uitgebreid systeem van diensten voor boekwinkels en uitgevers dat in zijn geheel het Nederlandse antwoord moest worden op internationale platforms als Amazon – en dat tegelijkertijd de aansluiting van die buitenlandse partijen faciliteert.

“De hoofdtaak van het digitaal platform is het distribueren van e-boeken. Dat gebeurt op twee manieren. Rechtstreeks: 109 retailers, waaronder marktleider Bol.com, nemen e-boeken af van CB – inclusief de door de uitgever gewenste beveiliging. Of via eigen ecosystemen van retailers. Naast Apple en Kobo zijn er steeds meer partijen die daar voor kiezen. Dat zijn met name buitenlandse, nieuwe toetreders – Google, Nook, Samsung – maar ook Bruna en Managementboek.nl.”

Ook interessant: in Dessings artikel staat iets meer te lezen over de app, het ‘digitaal leesplatform’, waarmee Bruna binnenkort op de markt zal komen. Dat wordt een app waarin Bruna ebooks aanbiedt, voorzien van “allerlei eigen extra’s”. De app van Bruna zal binnenkort beschikbaar zijn.

Je kunt het volledige artikel van Dessing lezen op zijn website.

Vorig artikelKobo Arc, snelle 7-inch tablet voor een lage prijs
Volgend artikelBruna Tablisto: nieuwe kiosk-app van winkelketen Bruna?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in