Samsung ereader in april te koop

0
DELEN

Samsung heeft aangekondigd dat de eerder gepresenteerde Samsung E6 in april in Nederland te koop zal zijn. Het is de eerste ereader van dit merk. De ereader is een slider met een 6 inch touchscreen dat bediend wordt met een stylus.

Het apparaat valt op door de bijzondere vormgeving. Net als je bij veel telefoons ziet, is het een zogenaamde slider. De bedieningsknoppen kunnen vanonder het scherm vandaan geschoven worden. De E6 kan overweg met de bestandsformaten epub, txt, bmp, jpg en pdf/a; een uitgeklede variant van pdf. Verder heeft de ereader de beschikking over ingebouwde speakers, een koptelefoonuitgang, 2 GB geheugen, bluetooth en wifi.

In Nederland is het Koreaanse bedrijf nog in overleg met diverse marktpartijen over de koppeling met webwinkels en kranten. Bol.com lijkt daarbij niet in de race, omdat die al een deal heeft met Sony. De E6 zal 330 euro gaan kosten. Het broertje van de E6, de E61 met qwerty-toetsenbord en zonder touchscreen, komt ook beschikbaar. Hiervan is de prijs nog niet bekend. Later dit jaar zal ook de E101, een 10 inch uitvoering van de ereader, naar Nederland komen.

(Via: Tweakers.net.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER