Amazon introduceert Kindle voor Mac

0

De Amerikaanse online boekenwinkel Amazon maakte gisteren in een persbericht bekend dat de Kindle-software nu ook voor de Mac beschikbaar is. Daarmee worden alle op dit moment belangrijkste besturingssystemen door de Kindle ondersteund.

Met het programma kunnen Kindlebezitters hun ereader vanaf nu ook synchroniseren met hun computer van Apple. De software maakt gebruik van Amazons Whispernet-techniek. Dit zorgt ervoor dat je de voor de Kindle gekochte boeken op diverse apparaten kunt lezen, waarbij bookmarks en de laatstgelezen pagina worden bijgehouden. Zo kun je bijvoorbeeld op je Kindle met lezen beginnen, op je iPhone verder gaan met waar je gebleven bent en het boek uitlezen op het scherm van je Mac.

In een bijzin in het persbericht deed Amazon nog een andere aankondiging, die eigenlijk nog belangrijker is dan de release van de software. Het bedrijf zegt ook te werken aan een iPad-applicatie: “Kindle boeken kunnen nu gelezen worden op de Kindle, Kindle DX, iPhone, iPod touch, BlackBerry, PC en Mac, en spoedig de iPad.”

Deze stap van Amazon valt te verwachten. Eerder maakte ook concurrent Barnes & Noble bekend aan een iPad app te werken. Hoewel het nog de vraag is of Apple beide applicaties ook zal toestaan in de App Store, kan een Kindle app ook in het voordeel van de iPad werken. Mensen die nu al een Kindle hebben en daarop een bibliotheek vol met boeken hebben aangeschaft, zullen in eerste instantie niet staan te springen om voor de iPad opnieuw dezelfde boeken aan te schaffen. Met de iPad app voor de Kindle kan Apple nu tegen mogelijke consumenten zeggen: ‘Je vindt de iBookstore interessant, maar je hebt al een Kindle? Geen zorgen, ook je Kindle boeken kun je op de iPad lezen.’ Het lijkt er dus op dat in dat geval iedereen wint, de consument, Apple, en zelfs Amazon.

(Via: Geek Shui.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in