Google brengt ebookwinkel naar Frankrijk

0

Google gaat binnenkort beginnen met de verkoop van ebooks in Frankrijk. In een e-mail naar uitgevers nodigt het bedrijf ze uit om deel te nemen aan de ebookwinkel. De winkel wordt onderdeel van het onlangs gelanceerde Google Play ecosysteem.

Philippe Colombet, hoofd van Google Books in Europa, heeft de naderende komst van de Franse ebookwinkel inmiddels bevestigd. Bezoekers die via Google ebooks willen aanschaffen, kunnen dat zowel via de website van het bedrijf als via applicaties voor tablets en smartphones, waar de boeken ook op te lezen zijn. Daarnaast kunnen ebooks in ePub-formaat gedownload worden om ze op andere ereaders te kunnen lezen.

De Europese uitrol van Google eBooks lijkt hiermee een stap vooruit te gaan. Verleden jaar werd de overstap naar Groot-Brittannië gemaakt, maar sindsdien is het stil rond de ontwikkelingen van Google eBooks. Wel werd aangekondigd dat in 2012 andere landen in Europa zouden volgen. Waarschijnlijk hoort daar ook een Nederlandse uitrol bij, maar wanneer we die kunnen verwachten is nog niet bekend.

(Via: Livres Hebdo)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in