Bol.com lanceert vernieuwde ereading app

0

Internetretailer bol.com heeft een nieuwe ereading app gelanceerd, onder de naam ‘bol.com ebooks’. De app is gebaseerd op de populaire Bluefire Reader. De nieuwe ereading app is beschikbaar voor iPhone en iPad, een Android versie is in de maak.

Bol.com ebooks vervangt de Boekenbol app die twee jaar geleden werd geïntroduceerd. Die app was bijzonder eenvoudig van opzet, maar het was destijds wel één van de eerste Nederlandse ereading-apps waarmee ebooks beveiligd met Adobe DRM op de iPhone of iPad gelezen konden worden.

De nieuwe ereading app is gebaseerd op Bluefire Reader, een redelijk populaire app die sinds eind 2010 in de App Store te vinden is. De app biedt de gebruikelijke opties als lettertype vergroten en marges instellen. Daarnaast kan de achtergrondkleur door de gebruiker ingesteld worden en zijn er verschillende manieren om pagina’s om te slaan. De app ondersteunt de meest gebruikelijke bestandsformaten (PDF, ePub met watermerk en ePub met Adobe DRM). Het is ook mogelijk om aantekeningen te delen via email.

Bij het opstarten van de app wordt de gebruiker direct gevraagd om zijn Adobe ID in te voeren. Daardoor kan de app ook eerder gekochte beveiligde ebooks openen. Het is wel verwarrend dat je hierna nogmaals moet inloggen met je bol.com gebruikersaccount, om je bibliotheek te synchroniseren. Het feit dat je in één ereading app met twee accounts moet inloggen zal ongetwijfeld tot veel vragen en onbegrip leiden, maar is inherent aan het gebruik van Adobe technologie voor de beveiliging.

Na het ingeven van je bol.com inloggegevens worden direct al je eerder aangeschafte ebooks zichtbaar die daarna naar wens gedownload en gelezen kunnen worden. De app is verder fijn in gebruik, maar biedt weinig extra functionaliteit ten opzichte van bijvoorbeeld iBooks of Aldiko.

Volgens Marc Regeurs van bol.com wordt de oude Boekenbol-app een maand na de lancering van een Androidversie van de nieuwe ebook app offline gehaald.

Downloaden: bol.com ebooks via iTunes (gratis download)

Vorig artikelSony vernieuwt Britse ebookwinkel in samenwerking met Txtr
Volgend artikelSelf-publishing programma Kobo Writing Life nu ook in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in