Groot-Brittannië: ebookverkoop steeg met 20% in 2013

0

In 2013 gaven Britse lezers 20% meer uit aan digitale boeken dan het jaar ervoor. Opvallend is dat een op de vijf verkochte ebooks een selfpublishing-titel is. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen die vandaag vrij werden gegeven.

In 2013 werd er voor 80 miljoen pond aan ebooks gespendeerd. Dat is nog altijd fors minder dan de 2.2 miljard die er dat jaar aan gedrukte boeken is uitgegeven.

Maar ook in Groot-Brittannië staan papieren boeken onder druk. Zowel in aantallen boeken als in ponden was er een daling van zo’n 4% in vergelijking met het jaar ervoor. Een op de vier aangeschafte boeken was een ebook. In 2012 was dat nog een op de vijf.

Opmerkelijk is ook het feit dat de fysieke boekhandels aan marktaandeel wonnen – als het gaat om enkel de papieren boeken. Over zowel digitale als papieren boeken gecombineerd verloren ze juist iets aan marktaandeel ten opzichte van internetwinkels als Amazon.

Vorig artikelSelfpublishingplatform Nook Press nu ook open voor Nederlandse auteurs
Volgend artikel‘Ereader laat moeilijk lezenden meer lezen’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in