Uitgever brengt korte verhalen naar iPhone

0

Vandaag brengt Ether Books een nieuwe applicatie uit voor de iPhone en iPod die zich specifiek op korte verhalen richt. Uitgevers stonden tot nu toe nooit echt te springen om korte verhalen uit te geven. Ether Books denkt dat de stijgende populariteit van smartphones eraan kan bijdragen dat deze literaire vorm nu wel succesvol uitgegeven kan worden.

Ether Books is een initiatief van schrijfster Sophia Bartleet, die met het idee kwam toen ze tijdens een reis naar iets te lezen zocht. Bartleet omzeilt de vaste uitgevers en maakt direct met auteurs en agenten afspraken over de levering van teksten voor de app. Vooralsnog richt de uitgeverij zich op de iPhone en iPod, maar in de toekomst zullen mogelijk ook andere smartphones volgen. Sophia Bartleet hoopt dat meer auteurs meedoen. Ze is aanwezig op de vandaag geopende London Book Fair om daarover met auteurs te spreken.

De nieuwe applicatie biedt nu toegang tot meer dan 200 (Engelstalige) korte verhalen, gedichten en essays, van auteurs als Paul McCartney, Toby Lit en Philip Gross. De applicatie zal verder standaard een zestal gratis teksten uit het publieke domein gaan bevatten, deze zijn op dit moment echter nog niet beschikbaar. Nieuwe teksten kunnen voor prijzen van tussen de 50 pence en 2,39 pond gedownload worden, afhankelijk van de lengte. De app zelf is gratis te downloaden in de App Store.

Uitgevers hebben in het verleden altijd moeite gehad met het uitgeven van korte verhalen of essays. Ook bij grote namen verkochten ze vaak maar weinig exemplaren van gebundelde teksten. De smartphone lijkt als apparaat uiterst geschikt voor het lezen van korte verhalen. De populariteit van smartphones zou er wel eens voor kunnen zorgen dat het korte verhaal een grote opleving gaat meemaken.

(Via: Guardian.)

Vorig artikelFujitsu toont nieuwe kleurenereader
Volgend artikelPVI breidt productie eInk-schermen uit
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in