PVI breidt productie eInk-schermen uit

0

Prime View International (PVI) heeft aangekondigd 500 miljoen dollar te investeren om de productie van elektronisch papier in China uit te breiden. PVI is wereldwijd de grootste producent van eInk-schermen, nadat het enkele maanden geleden het bedrijf eInk overnam. De bedoeling van PVI is om in China een hub op te zetten waar de volledige productie van de schermen bij elkaar gebracht wordt.

Op dit moment is de productie van eInk-schermen nog verdeeld over alle hoeken van de wereld. De techniek zelf werd bedacht en uitgewerkt in de Verenigde Staten, veel van de benodigde hardware komt uit China en de producenten van de uiteindelijke ereaders zitten ook weer verspreid over de hele wereld. PVI hoopt dat de stad Yangzhou met deze forse investering zal uitgroeien tot een productiecentrum van eInk-schermen.

PVI heeft verder aangekondigd te gaan samenwerken met spelers op het gebied van digitale content om zo digitaal lezen te stimuleren. Zo wil het bedrijf de Chinese educatieve markt verder ontwikkelen en helpen de omschakeling naar digitale content uit te voeren.

Verwacht wordt dat de vraag naar ereaders in China dit jaar zal stijgen tot zo’n twee miljoen exemplaren, tegen 400.000 in 2009. Wereldwijd is de verwachte stijging in 2010 van ruim vier miljoen naar tien miljoen.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelUitgever brengt korte verhalen naar iPhone
Volgend artikelReview Bebook Neo: een snelle en gebruiksvriendelijke ereader met wifi
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in