KBb en GAU werken afzonderlijk verder aan ebookplatform

0

Eind vorig jaar werd bekend dat de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) gezamenlijk werkten aan een platform voor de verkoop van digitale boeken. Enkele maanden geleden nog meldde Boekblad dat deze maand de plannen voor een nationaal ebookplatform gepresenteerd zouden worden. Gisteren vond de ledenvergadering plaats van de KBb, waarop bleek dat beide partijen hun samenwerking voorlopig gestaakt hebben.

Boekblad citeert Hans Gelauff, voorzitter van het ebookplatform: “Er is geen conflict, maar de uitgevers willen hun eigen gang gaan. Wij hebben geprobeerd het samen te doen, maar de GAU heeft besloten alleen verder te gaan. Wij hebben toen besloten door te gaan en onze eigen rol te nemen. Wij denken dat ze als wij vaart maken wel terugkomen. Het grootste deel van de omzet van de uitgeverij gaat via de boekhanbdel. We vinden elkaar wel weer in de toekomst.”

De boekverkopersbond zal half mei haar eigen plannen voor het platform bekend maken. De boekverkopers en de uitgevers zullen nu eerst afzonderlijk verder werken aan een ebookplatform, om daarna mogelijk weer bij elkaar aan te sluiten. De uitgevers kunnen dan bezig met de technische infrastructuur, terwijl de boekverkopers werken aan een platform dat ervoor moet zorgen dat “de boekhandel het adres is of wordt voor de verkrijgbaarheid van digitale content”, aldus KBb-voorzitter Dick Anbeek.

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelFirmware-update voor OYO van Selexyz
Volgend artikel‘NUV: altijd inbreuken auteursrecht tegengaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in