Apple en Samsung kruisen degens over patenten

0

Apple heeft Samsung aangeklaagd wegens het schenden van patenten. De ene elektronicagigant beschuldigt de ander ervan delen van de bediening en het uiterlijk van de iPhone en de iPad te hebben overgenomen bij de productie van de Galaxy Tab en de Galaxy S. Samsung heeft op haar beurt aangekondigd ook juridische stappen te ondernemen richting Apple.

Samsung schendt volgens Apple onder andere patenten die gerelateerd zijn aan het bedienen van het scherm en de kleur en vorm van de iPhone en de iPad. Apple stelt daarbij dat Samsung deze bewust heeft overgenomen om de apparaten van Apple te kopiëren.

Een woordvoerder van Apple noemt het “niet toevallig” dat de producten zo op elkaar lijken. “Dit regelrechte kopiëren is fout en we moeten Apple’s intellectueel eigendom beschermen wanneer bedrijven onze ideeën stelen.”

Samsung heeft in een reactie al direct laten weten “krachtig” te zullen reageren op deze aanklacht van Apple. Het bedrijf dreigt met tegenmaatregelen.

De ontluikende ruzie tussen Apple en Samsung is extra opvallend omdat beide partijen sterk van elkaar afhankelijk zijn. Apple is Samsungs op een na grootste klant en gebruikt verschillende onderdelen van Samsung in de iPad en de iPhone. Zo’n vier procent van de jaarlijkse omzet van Samsung is afkomstig van Apple.

(Via: Bloomberg.)

Vorig artikel‘NUV: altijd inbreuken auteursrecht tegengaan’
Volgend artikelKobo verkrijgt 50 miljoen dollar extra aan investeringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in