BookShout!: ebook-applicatie voor leesclubs

0

De in Dallas gevestigde start-up Rethink Books heeft vandaag de applicatie BookShout! gelanceerd. Met deze gratis app kun je gezamenlijk als leesclub ebooks aanschaffen en interactief lezen. Momenteel is de applicatie enkel beschikbaar voor de iPad, een iPhone- en Androidversie zijn in de maak.

De app is de afgelopen 2 jaar ontwikkeld met het oog op de christelijke markt, waarin volgens de makers leesclubs met name populair zijn. Onderdeel van de app is een ebookshop, waar 10.000 ebooks van vooral christelijke uitgeverijen beschikbaar worden gesteld. Alle grote christelijke uitgeverijen van de VS zouden hun medewerking aan de app verleend hebben.

Na downloaden van de app kunnen gebruikers hun vrienden uit Facebook koppelen en daaruit leesclubs samenstellen. Elk lid van zo’n leesclub kan zien welke passages andere leden van de groep in een boek markeren, hun notities lezen en in discussie gaan met de andere leden van de club.

Daarnaast worden ook auteurs in de app betrokken bij hun lezers. Ze kunnen met individuele gebruikers communiceren of met leesgroepen als geheel. Ook is het mogelijk om nieuwe manuscripten via de app te publiceren.

Bekijk hieronder een videodemonstratie van de applicatie:

De app BookShout! is te downloaden in de App Store.

(Via: CNW)

Vorig artikelBonhoeffer College voert iPad grootschalig in
Volgend artikelDe kellner en de levenden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in