Lannoo introduceert interactief kinderboek ‘Vos en Haas’

0

Uitgeverij Lannoo uit België verkoopt vanaf deze week een nieuw interactief ebook via de iBookstore. Het boek richt zich op jonge lezertjes die hiermee op een vernieuwende manier kunnen leren lezen. Het boek is gemaakt in ePub 3, het nieuwe bestandsformaat voor multimediale boeken.

Het kinderboek Vos en Haas is voorzien van tal van interactieve elementen. Zo kunnen kinderen het boek voor laten lezen, waarbij het kind met de meeleesfunctie de tekst precies kan volgen.

Daarnaast zijn er animaties en badges die een kind kan verdienen. Ook bevat het boek spelletjes waarmee een leesdiploma behaald kan worden. Voor ouders zit er in het boek een overzichtspagina waar precies gevolgd kan worden hoever het kind in het boek gevorderd is.

Met ePub 3, op dit moment enkel nog ondersteund door de iBookstore, hebben uitgevers veel meer opties als het gaat om de weergave van multimedia in boeken. De techniek leent zich vooral voor prentenboeken en non-fictie als reisboeken of studieboeken. De verwachting is dat binnenkort ook andere platformen dit nieuwe formaat gaan ondersteunen. Andere uitgevers dan Lannoo experimenteren eveneens al met ePub 3, zoals bijvoorbeeld Books2download.

Haas en Vos is te vinden in de iBookstore voor een introductieprijs van € 4,99.

Vorig artikelOok Penguin schikt in Europese ebookzaak
Volgend artikelBelg heeft voorkeur voor papier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in