Kleur en multitouch op nieuwe Kindle?

0

Al sinds het uitkomen van de Kindle 2 gaan er geruchten dat Amazon bezig is met de ontwikkeling van weer een nieuwe ereader. Sinds de aankondiging van de iPad duiken er steeds meer signalen op dat die nieuwe ereader er ook echt gaat komen.

Amazons ontwikkelafdeling voor de Kindle, Lab 126, heeft de afgelopen weken verschillende vacatures geplaatst die erop wijzen dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe ereader. Een aantal vacatures hebben betrekking op het testen en voorbereiden van nieuwe producten.

In februari nam Amazon een beginnend bedrijf over dat zich richt op het maken van multitouchschermen, Touchco. Anonieme bronnen binnen Amazon geven aan dat het bedrijf daarnaast ook bezig is te onderhandelen met ontwikkelaars van games. Deze zouden geschikt moeten worden gemaakt voor de nieuwe ereader. De laatste aanwijzing van de naderende komst van een nieuwe geavanceerde ereader, is dus de uitbreiding van het aantal vacatures bij Lab 126.

Zo is er een vacature voor een Software Quality Assurance Engineer, wat volgens de NY Times betekent dat er een product van concept naar ontwikkelfase gaat. Een andere vacature, voor een tester, suggereert dat er een product getest moet gaan worden om het klaar te maken voor een lancering. Verder wordt er ook een nieuwe buyer/planner aangetrokken, die ervoor moet gaan zorgen dat de productie van onderdelen op elkaar afgestemd wordt.

Het is waarschijnlijk dat Amazon binnenkort met een nieuwe Kindle komt. Ondanks dat het bedrijf er de laatste tijd voor heeft gezorgd dat ebooks voor de Kindle ook op andere apparaten gelezen kunnen worden, zal het de positie die het nu op de ereadermarkt heeft niet zomaar op willen geven. Het enige product dat de concurrentie aan zou kunnen gaan met apparaten als de iPad en dat net als de eerste Kindle innovatief zou zijn, is een ereader met kleurenscherm. Er zijn veel aanwijzingen dat tegen het eind van dit jaar de eerste snelle en betaalbare ereaders met kleuren-eInk op de markt zullen komen. Wanneer Amazon het voor elkaar krijgt om binnen die termijn met een dergelijke ereader te komen, zullen ze hun rol als voortrekker op de ebookmarkt mogelijk opnieuw kunnen waarmaken.

(Via: NY Times.)

Vorig artikelLG komt eind 2010 met kleurenereader
Volgend artikelGartner: iPhone en Android winnen marktaandeel
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in