OverDrive maakt ebook-applicaties

0
DELEN

Een van de grootste internationale distributeurs van ebooks, Overdrive, heeft ebook-apps aangekondigd voor bijna alle grote platformen, zoals de iPad, Blackberry, Android en Windows. Interessant is dat de apps ook ondersteuning zullen bieden voor ePub-ebooks die beveiligd zijn met Adobe DRM.

OverDrive is sinds ongeveer 2002 actief met de distributie van ebooks en richt zich op bibliotheken, retailers en uitgevers. Het bedrijf verzorgt bijvoorbeeld het aanbod ebooks voor uitgeverij HarperCollins en sinds twee jaar ook van boekwinkel Borders. OverDrive biedt naast ebooks ook de distributie van audiobooks aan.

De distributeur heeft aangekondigd al het aanbod – audio, multimedia en ebooks – nu in een app te willen combineren. Deze app zal voor zowat alle grote platformen beschikbaar komen en volgens het persbericht ‘gebruiksvriendelijk’ zijn en bijvoorbeeld functies als text-to-speech bieden. De app voor het Android-platform zal het eerste gelanceerd worden. Met de app kunnen gebruikers draadloos ebooks downloaden van alle partners van OverDrive.

Hoe de app er precies uit zal zien is nog niet bekend. Of er met de app bijvoorbeeld ook ebooks van andere aanbieders dan OverDrive-partners gelezen kunnen worden moet nog blijken. In dat geval zou de app namelijk ook gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld Nederlandstalige ebooks op de iPad of android-smartphones te lezen.

(Via: OverDrive)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER