Gerucht: Amazon gaat ePub ondersteunen

0

Volgens een gerucht zal Amazon binnenkort het Kindle-platform openstellen voor boeken in ePub-formaat. Een Amerikaans blog sprak naar eigen zeggen met een viertal uitgevers die te horen kregen dat ze hun ebooks niet langer in Mobi-formaat naar Amazon hoeven in te sturen maar ook het meer universele ePub-formaat kunnen gebruiken. Op de Kindle zou je volgens het blog binnenkort ook ePub-ebooks kunnen openen.

Het gerucht heeft inmiddels al heel wat reacties teweeg gebracht, zo berichtte The Bookseller er over en wordt er flink over getwitterd. Het nieuws komt echter uit een dubieuze bron, het blog Goodereader. Dit blog heeft niet zo’n goede naam opgebouwd in het verleden en werd onder meer in verband gebracht met piraterij.

Het lijkt dan op dit moment ook niet meer dan een wilde gok om te zeggen dat Amazon binnenkort ebooks in ePub-formaat zal accepteren op het Kindle-platform. Er zijn daarentegen wel wat concrete aanwijzingen die hinten op meer compatibiliteit tussen het Kindle-formaat en het ePub-formaat. Zo zal het nog dit jaar voor Amerikanen mogelijk worden om bibliotheekboeken via de Kindle te lezen. Aangezien distributeur Overdrive tot nu toe enkel met het ePub-formaat werkte, is nog niet duidelijk hoe dit precies zal gaan werken.

Ook is het via het Kindle Direct Publishing-platform voor kleine uitgevers en individuele auteurs al langer mogelijk ebooks in ePub-formaat te uploaden. Deze worden dan automatisch geconverteerd naar het Kindle-formaat. Eveneens ondersteunen diverse tools voor het Kindle-platform de ePub-standaard, zoals de Kindle Previewer. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Amazon het in de toekomst mogelijk zal maken ePub-bestanden op de Kindle te openen. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen.

Vorig artikelUitgeverij Meulenhoff Boekerij wisselt Adobe DRM in voor watermerk
Volgend artikelThe Unbound Book: Reading and Publishing in the Digital Age

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in