Amazon: we verkopen nu meer ebooks dan papieren boeken

0

Internetwinkel Amazon heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf nu meer digitale boeken verkoopt dan papieren boeken. In januari dit jaar werden er al meer ebooks dan paperbacks verkocht, nu overtreft de verkoop van Kindle-ebooks de verkoop van alle categorieën papieren boeken tezamen.

Op 20 juli 2010 kwam Amazon met het nieuws dat er voor het eerst meer ebooks dan hardcoverboeken verkocht werden. Ruim een half jaar later haalde de verkoop van ebooks ook de verkoop van de populairdere categorie paperbacks in.

Zoals gebruikelijk verschaft Amazon geen gegevens over de absolute aantallen verkopen in het persbericht dat het bedrijf verspreidde. Wel stelt Amazon dat er vanaf 1 april voor elke 100 papieren boeken 105 ebooks verkocht werden. Dit is inclusief de boeken waarvan geen Kindle-editie beschikbaar is en exclusief de gratis Kindle-ebooks die gedownload worden.

Daarnaast zijn er volgens Amazon tot nu toe dit jaar al drie keer meer ebooks verkocht dan in dezelfde periode in 2010. Ook in de Kindle Store in Groot-Brittannië is het bedrijf succesvol. Daar worden nu sinds 1 april twee keer zoveel Kindle-boeken verkocht als hardcoverboeken.

De vorige maand introduceerde Amazon de goedkopere Kindle met advertenties, voor 114 dollar. Dat apparaat verkoopt nu al beter dan de originele Kindle zonder advertenties.

(Via: Amazon).

Vorig artikelThe Unbound Book: Reading and Publishing in the Digital Age
Volgend artikelMede-oprichter 24symbols: overdonderd door de grote belangstelling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in