Microsoft Surface gaat concurrentie met iPad aan

0

Microsoft heeft gisteren een tweetal tablets onthuld die zullen gaan concurreren met Apple’s iPad. De Surface RT, gericht op consumenten, en Surface Pro, gericht op professionele gebruikers, maken gebruik van Microsofts nieuwste besturingssysteem Windows 8.

Beide tablets beschikken over een 10,6-inch groot scherm en uitklapbare steun. Ook kan aan beide tablets een cover worden bevestigd waarin een toetsenbord zit ingebouwd. Net als bij de Smart Covers van de iPad klikken deze covers vast met behulp van magneten.

De consumententablet Surface RT wordt het meest in de markt gezet als iPad-uitdager. Dit apparaat weegt 676 gram, is 9,3 millimeter dik en komt in versies met 32 en 64 GB schijfruimte. Deze bevat een lichtere variant van het besturingssysteem Windows 8. De Surface Pro is meer gericht op zakelijke gebruikers. Deze bevat een volledige versie van het nieuwste besturingssysteem, en is wat dikker (13,5 mm) en zwaarder (903 gram). Klanten hebben de keuze uit 64GB en 128GB schijfruimte.

Microsoft maakte nog geen exacte verkoopdatum bekend. Ook hangt er momenteel nog geen prijskaartje aan de tablets, alhoewel het bedrijf stelde dat ze vergelijkbaar geprijsd worden als andere Windows-tablets.

(Via: Engadget)

Vorig artikelVS: Verkoop ebooks overstijgt die van hardcovers
Volgend artikelBoeken Sir Winston Churchill gaan digitaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in