Notities maken in iPhone ebooks met Stanza update

0

Stanza, de populairste ereader app voor de iPhone, biedt nu de mogelijkheid om aantekeningen te maken in ebooks. Daarnaast is de ondersteuning van css uitgebreid, zodat ebooks met speciale vormgeving beter worden weergegeven.

De ereader app van het onlangs door Amazon overgenomen Lexcycle is al door ruim een half miljoen iPhone en iPod touch gebruikers gedownload. In de applicatie kunnen ebooks in het ePub formaat worden gelezen.

De grote gebruiksvriendelijkheid en het uitgebreide aanbod van gratis ebooks hebben mede geleid tot de populariteit van Stanza. Met versie 1.9 van de app is het nu ook mogelijk om aantekeningen te maken in ebooks, een veelgevraagde functionaliteit.

Het toevoegen van een notitie is zeer eenvoudig; selecteer eerst een alinea door deze even met de vinger aan te wijzen. Markeer dan het woord of een zin waar de notitie betrekking op heeft, en er verschijnt een kladblokscherm waar de notitie ingevoerd kan worden.

Met de update is ook de weergave van ebooks verbeterd die gebruik maken van style sheets, en er zijn wat OS 3.0 bugfixes doorgevoerd. De pagina-animatie is ook aangepast. Copy-pasten uit ebooks is helaas nog niet mogelijk, maar daar wordt volgens de makers aan gewerkt.

Vorig artikelOrwelliaanse praktijken bij Amazon
Volgend artikel“App stores zijn niet de toekomst”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in