Humane Reader: Wikipedia voor iedereen

0
DELEN

De laatste tijd komen er steeds meer initiatieven om digitale informatie naar ontwikkelingslanden te brengen. Voor wie de 100-dollar-laptop of de 99-dollar-wikireader nog teveel geld is, is er nu de Humane Reader. Een apparaatje van 20 dollar dat je aan een tv of computerscherm kunt hangen, waarmee je vervolgens toegang hebt tot duizenden boeken of Wikipedia.

Volgens de maker zijn er in ontwikkelingslanden vaak als eerste televisies aanwezig. Pas in een later stadium krijgen bewoners toegang tot computers en internetverbindingen. Om het gat daartussen op te vangen, biedt de Humane Reader voor een kostprijs van onder de 20 dollar toegang tot bijvoorbeeld Wikipedia of een groot aantal ebooks. Het apparaatje kan via een kabel aan een televisie verbonden worden en heeft verder een USB-poort, geheugenkaartslot, audiouitgang en toetsenbordingang.

De Humane Reader is beschikbaar voor NGO’s, educatieve instellingen, non-profitorganisaties en hulporganisaties. Momenteel wordt er gezocht naar een partner om vijftig prototypes naar een ontwikkelingsland te brengen.

(Via: Linux Journal.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER