Trapit: handige artikelenbrowser voor de iPad

0

Sinds vandaag is de applicatie Trapit in de App Store van Apple te vinden. Trapit is een persoonlijke contentbrowser waarmee je op de hoogte blijft van nieuwe artikelen op het web over de onderwerpen waar je in geïnteresseerd bent. De app lijkt wel wat op Flipboard, maar belooft nog betere personalisatie en filtering.

Trapit maakt gebruik van dezelfde kunstmatige intelligentie waar ook Apple’s Siri op gebaseerd is. De makers van Trapit kwamen vorig jaar al met een web-app die ongeveer hetzelfde doet als de nieuwe iPad-app. De native app is echter volledig ontworpen voor het scherm en de mogelijkheden van de iPad.

Met Trapit kun je ‘Traps’ creëren die je wilt volgen. Dat kunnen zelfgekozen zoekwoorden of woordcombinaties zijn, ook kan gekozen worden uit voorgedefinieerde onderwerpen. In totaal kiest Trapit artikelen van meer dan 120.000 websites die door de makers handmatig geselecteerd zijn. Een ‘Trap’ levert een gepersonaliseerde reeks artikelen aan de gebruiker, waarbij de app leert van je leesgedrag. Daarbij worden factoren meegenomen zoals hoe lang je een artikel leest, of je het deelt, en of je het een duimpje omhoog of omlaag geeft.

De artikelen worden getoond in de originele layout van de website waar ze vanaf komen, waarbij je met een balk bovenaan het scherm kunt aangeven of je het een interessant artikel vindt of niet. Ook kun je hier een artikel opslaan om later te lezen.

Op dit moment heeft de app enkel nog gratis content, maar de makers werken eraan om ook betaalde artikelen toe te voegen aan het aanbod. Die artikelen kunnen lezers dan mogelijk per stuk of gebundeld aanschaffen.

Trapit is gratis te downloaden in de App Store.

(Via: PaidContent)

Vorig artikelGoogle opent Franse ebookwinkel
Volgend artikelVerdwalen en thuiskomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in