Google biedt ebooks 32% goedkoper aan

0

Gisteren was op eReaders.nl te lezen dat Google sinds deze week ebooks in Nederland verkoopt, en tegen fors lagere prijzen. Een berekening toont aan dat Google voor alle ebooks 32% onder de adviesprijzen van de uitgever en daarmee ook onder de prijzen van de andere Nederlandse webwinkels zit.

Kort na de lancering van Google in Nederland verlaagde Bol.com ook de prijzen van een aantal populaire boeken, maar lang niet van alle.

Als je de prijzen van Google bekijkt, valt op dat alle ebooks standaard voor 68% van de adviesprijs van de uitgever te koop zijn. Opvallend is dat Google wel 23% BTW doorrekent, wat waarschijnlijk komt doordat de betalingen van Google Wallet via Ierland lopen, waar een BTW-tarief van 23% geldt.

Het is overigens niet duidelijk of de aanbieding van Google gaat om een tijdelijke introductiekorting of dat Google in het vervolg standaard dit prijsniveau gaat hanteren.

Een ander opvallend punt is dat de ebooks van Google voorzien zijn van Adobe DRM, ook als uitgevers deze boeken elders met watermerk aanbieden.

Vorig artikelGoogle lanceert Play Books in Nederland en stunt met ebookprijzen
Volgend artikelNieuwe Google Nexus-tablet met hoge resolutie in aantocht
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in