2013: 29 miljoen ereaders wereldwijd

0

Een Amerikaans onderzoekbureau heeft becijferd dat er in 2013 bijna 29 miljoen ereaders wereldwijd uitgeleverd zullen gaan worden. Dit is ongeveer dertig keer zo veel als in 2008. Toen werden er ongeveer 1 miljoen ereaders uitgeleverd.

(Klik is groot)

Die 30 miljoen is veel groter dan de voorspellingen die voor de netbook verkopen de ronde doen. Door het succes van Sony en Amazon hebben veel andere bedrijven ook de sprong in het ereaderdiepe gewaagd. Die sprongen hebben grote gevolgen voor de display markt, de halfgeleider markt en eigenlijk de gehele elektronische industrie.

Ook voor de Mobile Virtual Network Operators (MVNO) is de komst van de ereader een zegen. Iedere ereader met 3G heeft een netwerkprovider nodig, MVNO’s kopen bandbreedte in van een netwerkprovider en die verkoopt de MVNO weer door. Omdat er veel MVNO’s bijgekomen zijn, dalen de kosten van netwerkverbinding. Zo kun je goedkoop 3G-connectiviteit gebruiken.

Is deze groei een geloofwaardige voorspelling of inspelen op de hype? Kan het zijn dat de schrijver van het artikel te optimistisch is?

(Via: Teleread.)

Vorig artikelFujitsu begint fabriek voor kleuren eInk ereader in Taiwan
Volgend artikelWat vrouwen willen in hun ereaders?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in