Android-tablet van Toshiba binnenkort op de markt

0

Volgens nieuwssite Digitimes komt Toshiba in september of oktober met een Android-tablet. Daarmee zou het bedrijf een van de eerste grote elektronicabedrijven zijn die een tablet op de markt brengen.

Concurrenten als Acer, Asus en Lenovo verwachten allemaal aan het eind van 2010 of begin 2011 met een tablet te komen. Volgens geruchten zou HP ook al in september een Android-tablet op de markt willen brengen. Deze zou onder meer in combinatie met een speciale printer verkocht moeten gaan worden.

De 10-inch tablet van Toshiba zal zijn uitgerust met een Nvidia Tegra 2 processor. Behalve dit gegeven, is er verder nog niets bekend over de specificaties of prijzen van het apparaat. Wel verwacht Toshiba er volgens Digitimes tot het eind van het jaar 40.000 tot 50.000 van te verschepen.

Ondanks dat het om geruchten gaat, is wel duidelijk dat Toshiba niet stilzit als het gaat om de tabletmarkt. Eerder deze week was een eerste levering van de Toshiba Libretto op Amazon binnen 48 uur uitverkocht, ondanks de hoge prijs van 1099,99 dollar. Deze gelimiteerde dual-screen tablet heeft twee 7-inch schermen en is voor een deel gericht op het lezen van ebooks.

Daarnaast lanceert Toshiba binnenkort een speciale ebookwinkel voor tablets, die zal draaien op het Blio-platform. Hiermee kunnen met multimedia verrijkte ebooks gelezen worden.

(Via: Digitimes.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in