Vraag ereaderschermen stijgt dit jaar naar 25-30 miljoen

0

De groeiende populariteit van ereaders blijkt dit jaar onverminderd door te zetten. Volgens E Ink Holdings is het mogelijk dat de vraag naar eInk-schermen zal groeien tot 30 miljoen stuks.

Op de Emerging Display Technologies-conferentie in San Jose liet hoofd marketing van E Ink Holdings, Sriram Peruvemba, weten dat de totale vraag naar eInk-schermen dit jaar het aantal van 25 of zelfs 30 miljoen kan bereiken.

Volgens hem is de vraag naar de schermen zo hoog dat het elk jaar verdrievoudigt. Dit jaar zal de omzet van E Ink Holdings waarschijnlijk de 1 miljard dollar passeren. Al eerder deze maand sprak E Ink Holdings zijn vertrouwen in eInk-schermen uit. CEO Scott Liu liet toen weten dat hij verwachtte dat de huidige groei door zal zetten tot oktober.

Display Search, het onderzoeksbureau dat het congres organiseert, schat dat de vraag naar het aantal ereaderschermen dit jaar kan groeien tot rond de 27 miljoen. Dit aantal is ongeveer drie zo keer zo hoog als het aantal verkochte schermen in 2010. Deze groei wijst uit dat de verkoop van ereaders een deel van de markt blijft innemen, ondanks het succes van tablets.

(Via: VentureBeat.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in