HP stopt met de TouchPad

0

Gisteren berichtten we al dat de verkoop van de HP TouchPad niet goed schijnt te gaan. Vandaag maakte HP bekend te stoppen met de productie van de TouchPad en ook met alle WebOS-telefoons.

Een persbericht van HP vermeldt dat het bedrijf “berichtte dat ze van plan zijn bekend te maken te zullen stoppen met alle activiteiten met betrekking tot WebOS-apparaten, in het bijzonder de TouchPad en WebOS-telefoons. HP zal doorgaan met het zoeken van mogelijkheden om de waarde van de WebOS-software optimaal door te laten groeien.”

Uit het persbericht blijkt dat Hewlett-Packard het door Palm ontwikkelde besturingssysteem WebOS nog niet zal opgeven. Website TechCrunch meent dat HP twee opties heeft om WebOS levend te houden: licenties uitgeven aan anderen of het besturingssysteem toepassen bij andere apparaten zoals printers en auto’s. “Wij lopen niet weg van WebOS”, aldus HP’s Stephen DeWitt.

De TouchPad werd in februari 2011 aangekondigd, na bijna een jaar van geruchten over een mogelijke tablet van het bedrijf. HP wil zich naar verluidt nu echter minder gaan bezig houden met hardware en meer met cloud-diensten en software.

(Via: TechCrunch)

Vorig artikelVraag ereaderschermen stijgt dit jaar naar 25-30 miljoen
Volgend artikelWinkelketen Argos lanceert ebookaanbod

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in