Partijen krijgen meer tijd in Google Books rechtszaak

0

De auteurs, uitgevers en Google hebben afgelopen week meer tijd gekregen om tot een overeenkomst te komen over het ontwikkelen van ’s werelds grootste digitale bibliotheek. De partijen lieten weten voortgang te boeken met de gesprekken. De rechter heeft de partijen negen maanden de tijd gegeven om het zes jaar oude geschil rond de Google Books Settlement op te lossen.

In maart wees Denny Chin de schikking af tussen de partijen van 125 miljoen dollar. De schikking stelde Google in staat om boeken zonder toestemming van de rechthebbenden online toegankelijk te maken. De rechthebbenden konden zich wel achteraf registreren en zo meedelen in de winst. De schikking kreeg veel kritiek van onder meer academische experts, het Amerikaanse Ministerie van Justitie en buitenlandse regeringen. Google heeft momenteel al meer dan vijftien miljoen boeken gescand voor het project. Voor de originele overeenkomst was gepland dat Google 130 miljoen titels aan de digitale bibliotheek zou toevoegen.

De partijen lieten afgelopen week aan de rechter weten dat ze vertrouwen hebben om voor 2012 het eens te worden. Tom Allen van de Amerikaanse vereniging voor schrijvers legt uit dat de organisatie graag een overeenkomst wil sluiten met Google. Hij liet weten: “Wij werken eraan om de meningsverschillen op te lossen die er nog zijn tussen de partijen en om met voorwaarden te komen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn.”

Rechter Denny Chin vertelde tijdens de rechtszaak dat hij “nog steeds hoopvol” is maar dat de partijen “in feite weer van voren af aan moeten beginnen”. Er is nog geen volgende datum vastgesteld voor de reschtszaak.

(Via: The Wall Street Journal en Chicago Tribune)

Vorig artikelAmazon Appstore nu ook toegankelijk in Nederland
Volgend artikelIcarus komt met goedkope LCD-ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in