Taiwanese epaper-industrie blijft in opmars

0

De epaper-technologie – waarvan E Ink Holdings de belangrijkste aanbieder is – blijft het erg goed doen, ook al maken steeds meer ereaders gebruik van andere schermtechnologieën. Dankzij een sterke internationale vraag naar epaper-schermen, steeg de output van de Taiwanese epaper-sector in de eerste helft van dit jaar met bijna 70% ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Volgens de Photonics Industry and Technology Development Association (PIDA) bedroeg de productiewaarde van de Taiwanese epaper-industrie 13,2 miljard dollar (ruim 9,5 miljard euro) in de eerste helft van 2011. Dat is een stijging van 6% in vergelijking met de tweede helft van vorig jaar, en een toename van bijna 70% ten opzichte van de eerste helft van 2010.

E Ink Holdings – de grootste internationale aanbieder van epaper – maakte in augustus bekend dat de totale verkoop van het bedrijf 3,47 miljard dollar (ongeveer 2,5 miljard euro) bedroeg. Dit heeft de Taiwanese firma te danken aan de lancering van verschillende nieuwe ereaders.

(Via: DigiTimes)

Vorig artikelIcarus komt met goedkope LCD-ereader
Volgend artikelDaniel Pinkwater publiceert boek in delen online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in