Schikking in Europese ebookzaak Apple en uitgevers

0

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat Apple en vier uitgevers die verdacht worden van prijsafspraken bereid zijn de zaak te schikken. De contracten tussen Apple en de uitgevers worden aangepast waardoor andere ebookretailers voortaan ebooks af mogen prijzen.

De bedrijven werden er door de Europese Commissie van verdacht dat ze gezamenlijk de prijzen van ebooks kunstmatig hoog hebben gehouden. Hoewel de uitgevers en Apple expliciet aangeven dat ze het niet met de beschuldigingen eens zijn, gaan ze er toch mee akkoord om de zaak te schikken en doen ze belangrijke concessies.

Het lijkt er dan ook op dat ze eieren voor hun geld kiezen, een zaak tegen de Europese Commissie zou nog jaren voort kunnen slepen en een eventuele negatieve uitslag zou kostbaar zijn.

De uitgevers, Simon&Schuster, Macmillan (von Holtzbrinck), HarperCollins, en Hachette, en Apple, zullen hun onderlinge contracten vernieuwen en contracten met andere ebookretailers openbreken. In het vervolg mogen de retailers zelf hun eigen prijzen bepalen.

Of er door de Europese Commissie boetes aan de bedrijven worden opgelegd is nog niet bekend.

(Via: Reuters)

Vorig artikelSony PRS-T2 nu verkrijgbaar bij Bol.com
Volgend artikelGroot-Brittannië: onafhankelijke boekhandels sluiten aan bij Kobo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in