Ebookcadeaukaartmaker Qinqo failliet

0

Qinqo, de Nederlandse maker van cadeaukaarten voor ebooks, heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt het bedrijf op de website. Het bedrijf is de afgelopen tijd niet in staat geweest genoeg opbrengst te genereren met de verkoop van cadeaukaarten.

Vanaf eind november verkocht Qinqo cadeaukaarten voor ebooks via onder meer The Read Shop en Dixons. Met behulp van een code op de kaart konden consumenten ebooks downloaden via de website van Qinqo, en zo dus ook gemakkelijk ebooks cadeau doen.

Er waren cadeaukaarten voor afzonderlijke titels, boeken van een bepaalde auteur of kaarten voor boeken uit een bepaald genre. Ook werkte het bedrijf aan een ‘vending machine’ waarmee in de winkels ebooks konden worden verkocht.

Door het faillissement kunnen alle Qinqo-kaarten die nog in omloop zijn niet langer verzilverd worden.

Vorig artikelKindle Store nu ook open voor Nederlandse ebooks
Volgend artikelIcarus komt met Illumina HD, 6-inch ereader met frontlight
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in