Icarus komt met Illumina HD, 6-inch ereader met frontlight

1

De Nederlandse ereadermaker Icarus heeft vandaag een nieuwe ereader geïntroduceerd. Het gaat om de Illumina HD, een 6-inch ereader met HD-scherm en ingebouwd frontlight.

De Illumina HD heeft een eInkscherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels, een capacitief aanraakscherm, 4GB schijfruimte, wifi-verbinding en weegt 229 gram. De ereader ondersteunt een groot aantal bestandsformaten, zoals ePub, PDF en Mobipocket, maar ook muziekbestanden als MP3.

Het frontlight van de ereader kan in 8 niveaus ingesteld worden en ook uitgeschakeld worden. Verder beschikt de ereader over veel opties om de leeservaring naar eigen smaak aan te passen. Zo kun je eigen lettertypes installeren maar ook marges en regelafstand wijzigen. Ook heeft de ereader fysieke bladerknoppen aan beide zijden van het scherm.

Qua prijs plaatst Icarus de nieuwste ereader onder concurrenten als de Kobo Glo en de PRS-T3. Het apparaat kost 109,95 euro. Daarnaast meldt Icarus dat de eerder aangekondigde Icarus8, een 8-inch ereader, ook vanaf nu in de winkels ligt.

Vorig artikelEbookcadeaukaartmaker Qinqo failliet
Volgend artikelEbookplatform bibliotheken in januari 2014 gelanceerd
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in