Que Reader van Plastic Logic maakt debuut op CES

0

De langverwachte draadloze ereader van Plastic Logic, welke over een groot formaat eInk scherm beschikt, wordt in januari 2010 gepresenteerd tijdens de CES. Het device is Que Reader gedoopt.

De Plastic Logic Reader, die officieel als ‘Que proReader’ door het leven zal gaan, is gebaseerd op een zwart/wit eInk display dat groot genoeg is om A4 documenten op weer te geven. Op het apparaat kunnen (zonder conversie vooraf) Word, Pdf, Excel en PowerPoint documenten bekeken worden en is daarmee vooral interessant voor zakelijke gebruikers. De Que Reader beschikt ook over een touch screen, zodat men aantekeningen kan maken in documenten.

De Que Reader zal draadloos content kunnen ophalen via een wifi of 3g verbinding. In de V.S. zal de Que Reader gekoppeld worden aan de ebook store van Barnes&Noble; het is nog niet bekend of Plastic Logic al Europese ebookpartners heeft.

De naam Plastic Logic komt voort uit het gegeven dat de fabrikant gebruik maakt van een kunststof drager voor het eInk scherm. Daardoor is het scherm minder gevoelig voor breuk dan de huidige generatie ereaders. De Que Reader is voorzien van een zwarte glossy finish.

De Consumer Electronics Show, waar de Que Reader aan het publiek gepresenteerd zal worden, vindt plaats op 7-10 januari 2010. De nieuwe reader van Plastic Logic zal het moeten gaan opnemen tegen de DR1000S van iRex Technologies en in de V.S. ook tegen de Kindle DX van Amazon, die beiden over 10″ schermen beschikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in