Spring design lanceert Android-based ereader met dual screen

0

Spring Design lanceert een nieuwe ereader met een dubbel scherm, gebaseerd op Googles besturingssysteem Android, genaamd Alex™. De ereader heeft volledige browser functionaliteit en een gepatenteerd dubbel scherm.

Het dubbele scherm wordt Duet Navigator™ genoemd. Alex verlevendigt tekst met multimedia links, waarmee een nieuwe dimensie aan het digitale lezen wordt toegevoegd. Zo creëert Alex een nieuwe industrie van secundaire publicaties waarmee een originele tekst verbeterd wordt.

Het duale scherm verenigt de efficiency van lezen op een e-paper scherm en het dynamische van gelinkte multimediale informatie op een kleuren LCD scherm. Dat LCD-scherm is eigenlijk een geïntegreerd mobiel apparaat met een Android besturingssysteem, waarmee het ebook verrijkt wordt met inhoud van het internet.

Alex is het eerste ereader apparaat dat surfen op het internet ondersteunt via Wifi, 3G, EVDO/CDMA en GSM. Zo is het web als referentiekader binnen handbereik, ter verrijking van het gelezene of als verduidelijking. Je kunt met dit apparaat je eigen bibliotheek met je meenemen.

Spring Design werkt sinds 2007 met grote boekwinkels, kranten en uitgevers aan de mogelijkheden van een apparaat met twee schermen. Niet alleen heeft het de combinatie van LCD en eInk, ook is het apparaat uitbreidbaar met een SDcard.

Alex heeft een 6 inch eInk e-paper scherm en een 3,5 inch kleuren LCD scherm, oortelefoontje en luidsprekers. Gebruikers kunnen websites bekijken in het LCD scherm en die vervolgens verplaatsen naar het eInk scherm om batterij te besparen. Het toevoegen van bookmarks, onthouden van geschiedenis en veiligheidsinstellingen zijn in de browser ingebouwd.

Op dit moment is Spring Design in gesprek met grote contentpartners. De lancering van de Alex ereader is gepland voor het einde van 2009.

(Via: Teleread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in