NRC ePaper 2.0 komt eraan

0

Een oplettende Twitteraar meldt dat NRC ePaper 2.0 eraan zit te komen. Het NRC was in maart 2008 de eerste Nederlandse krant met een ePaper, waar echter nog wel het één en ander aan mankeerde.

Een ereader is niet alleen ideaal voor het lezen van boeken, door de elektronische distributie kan het device ook prima ingezet worden voor de verspreiding van kranten. Dat was precies wat NRC Handelsblad begin vorig jaar dacht, toen zij de NRC ePaper aanboden in combinatie met een iLiad ereader.

Helaas bleek de ePaper nogal wat kinderziekten te vertonen. Op een besloten forum werd er veel geklaagd door ePaper abonnees van het eerste uur. Zo was de bezorging niet altijd betrouwbaar, was de opmaak vaak problematisch en ook de iLiad zelf zorgde voor nogal wat problemen.

Het NRC heeft echter niet stilgezeten en volgens geruchten komt de ePaper 2.0 er binnenkort aan. Specificaties zijn nog niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk zal deze keer de ePaper niet exclusief op één ereader te lezen zijn. In welk formaat de ePaper zal worden aangeboden is ook nog niet bekend, maar aannemelijk is dat het NRC geen gebruik meer zal maken van het pdf formaat, aangezien dit problemen geeft op kleinere schermen.

Update 22:07: @tenhoope bevestigt dat de NRC ePaper vanaf morgen in ePub formaat wordt aangeboden. Goed nieuws dus voor bezitters van een BeBook, Sony Reader of iPhone, waarop de NRC ePaper 2.0 gelezen kan worden. Er zal ook een versie in pdf worden aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in