Nieuwe ereader en Android-tablet van Icarus

0

Vandaag lanceert het Nederlandse Icarus twee nieuwe digitale leesapparaten. Het gaat om een 6-inch ereader en een 7-inch Android-tablet. De ereader heeft een Sipix-scherm en is afkomstig van fabrikant Qisda. Eenzelfde model werd eerder door de Aldi in Nederland verkocht.

De ereader, die onder de naam Icarus Reader Sense op de markt wordt gebracht, heeft onder meer de beschikking over wifi, 2 GB geheugen, MicroSD-kaartingang en biedt ondersteuning voor ePub-, PDF- en MP3-bestanden. Daarnaast kan het scherm met de vinger bediend worden. Waar het apparaat in Nederland verkocht gaat worden is nog niet bekend, evenmin voor welke prijs. In Frankrijk staat de ereader inmiddels voor 239,95 euro te koop.

Naast een ereader met een scherm van elektronisch papier, komt Icarus ook met een tablet. De Icarus Tablet T701 is een 7-inch apparaat met LCD-scherm. Deze draait op Android 2.1 en heeft toegang tot de Android Market. De tablet weegt 400 gram, heeft een wifi-verbinding, Full-HD video-weergave, een 800 MHz-processor en 2GB intern geheugen dat uit te breiden is door middel van SD-kaarten.

Het bedrijf achter de merknaam Icarus is DistriRead, een internationale distributeur op het gebied van ereaders en ebooks. Deze in Eindhoven gevestigde onderneming wil in de komende tijd de productlijn uitbreiden met andere ereaders en tablets.

(Via: Icarus.)

Vorig artikelePagine lanceert app voor Nederlandse ebooks
Volgend artikelErnst-Jan Pfauth: “Papier geeft ouderwets gevoel van urgentie”
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in