Google introduceert de ‘oneindige digitale boekenkast’

0

Vandaag introduceerde Google een nieuwe manier om een database van boeken grafisch weer te geven. Google’s ‘oneindige digitale boekenkast’ is gemaakt voor de browser en geeft toegang tot meer dan 10.000 titels van Google Books.

De ontwikkelaars van Google’s digitale boekenkast vroegen zich af hoe een boekenkast voor digitale boeken eruit moet zien. Ten eerste vinden zij dat de interface herkenbaar moet zijn zodat je er intuïtief mee kunt werken. Ten tweede moeten de voordelen van het digitale media ten volle benut worden namelijk dat er geen beperkingen hoeven te zijn. Het resultaat is een oneindige helix, een driedimensionale spiraal, gevuld met 3D-modellen van boeken.

De boeken zijn gecategoriseerd in 28 onderwerpen. Wanneer je een boek aanklikt wordt het boek uit de kast gehaald en geopend op een bladzijde met informatie over de titel. Vervolgens kan je op de link klikken van de pagina van het boek op books.google.com. Daarnaast is het mogelijk om het boek te openen op je tablet of telefoon via de QR-code.

Vandaag werd de demo online gezet. Het is een WebGL-gebaseerde demo gemaakt voor de browser. WebGL is een technologie die 3D-computergraphics ondersteunt in webpagina’s, zonder dat een speciale plug-in nodig is.

Als jouw computer WebGL ondersteunt dan kan je de WebGL boekenkast hier proberen.

(Via: Google Blog)

Vorig artikelAantal digitale abonnees The Times stijgt
Volgend artikelKobo Vox vanaf 28 oktober te koop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in