Newsweek stopt papieren oplage, omslagpunt bereikt

0

Newsweek, het op een na populairste Amerikaanse nieuwsweekblad, stopt vanaf 1 januari 2013 met de papieren uitgave. Het 80-jarige tijdschrift gaat dan enkel nog digitaal verder. Onder de naam Newsweek Global wil het volledig digitale blad zich vanaf dat moment op een wereldwijd publiek gaan richten.

De stap van Newsweek komt niet als een grote verrassing. Eerder dit jaar werd al bekend dat de eigenaar van het blad overwoog om op korte termijn enkel nog digitaal verder te gaan. Newsweek werd twee jaar geleden samengevoegd met het online magazine The Daily Beast. Die website heeft inmiddels 15 miljoen unieke bezoekers per maand.

Het nieuwe Newsweek zal op ereaders en tablets beschikbaar zijn met een abonnementsvorm. Volgens de hoofdredacteur van het tijdschrift, Tina Brown, is de overgang naar digitaal een logische stap. “We zitten op een omslagpunt waarbij we onze lezers nu het meest efficiënt en effectief kunnen bereiken via een volledig digitale uitgave.” Ze verwacht dat het digitale publiek de komende tijd alleen maar zal toenemen.

De digitalisering van het magazine zal naar verwachting wel invloed hebben op de grootte van de redactie. Brown sluit niet uit dat er ontslagen zullen vallen.

(Via The Daily Beast)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in