‘Veel Nederlanders zetten ereader bovenaan verlanglijstje’

0

Volgens elektronicaketen Dixons staat de ereader dit jaar bovenaan menig Sinterklaas- of Kerstverlanglijstje. Die populariteit komt doordat er steeds meer titels digitaal beschikbaar komen en op meer plaatsen worden aangeboden, aldus Dixons.

Momenteel verkoopt de keten circa 1.000 ereaders per week. Digitaal lezen is niet alleen meer weggelegd voor de gadgetfreaks, ook de gewone lezer ontdekt de ereader. ‘Boekenminnend Nederland kan er niet meer omheen: digitaal lezen wordt allengs populairder’, zegt brand manager Leonore van de Ven. ‘Volgens ons is dat duidelijk het gevolg van het feit dat het aantal beschikbare boektitels snel groeit en op meer plaatsen wordt aangeboden.’

Na de ereader is de netbook het meest populaire cadeau, en alles wat met gaming te maken heeft volgt op de derde positie van meest genoemde kerstcadeaus.

Dixons verkoopt niet alleen ereaders, maar ook ebooks. Daarvoor het het bedrijf een deal gesloten met Intres: ‘We hebben met verschillende partijen in het boekenvak gepraat en Intres kon ons daarbij het beste helpen.’ De verkoop van (digitale) boeken zal echter geen core business worden, aldus Van de Ven.

Bij Dixons wordt de Bebook het meest verkocht, gevolgd door de Cybook en de ereaders van iRex Technologies. De Sony Reader is niet te verkrijgen bij Dixons.

(via Boekblad)

Vorig artikelPaagman eerste boekhandel met Sony Reader
Volgend artikelFull color ebookschermen van Qualcomm in 2010 op de markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in