Full color ebookschermen van Qualcomm in 2010 op de markt

0

Displayfabrikant Qualcomm zegt in de tweede helft van 2010 op de markt te komen met full color ebookschermen, welke onder andere in staat zijn om videobeelden weer te geven.

Het prototype toont een 5,7” scherm, welke bewegend beeld in full color weer kan geven. Volgens Qualcomm is het display ook in daglicht goed te lezen en verbruikt het net als eInk readers weinig energie. Deze laatste twee eigenschappen zijn essentieel voor succesvolle ebooktoepassingen.

De technologie die Qualcomm heeft ontwikkeld is afgekeken van de wijze waarop vlindervleugels hun kleuren krijgen; minuscule flexibele membranen liggen op een reflecterende ondergrond, en door interferentie van lichtgolven worden de verschillende kleuren samengesteld. De membranen zijn bistabiel, dat wil zeggen dat ze in rust weinig energie gebruiken.

De techniek is net als bij elektronische inkt afhankelijk van omgevingslicht om een beeld te kunnen vormen. Dat betekent dat er geen achtergrondverlichting nodig is, en dat de leesbaarheid van het scherm toeneemt naarmate er meer licht op valt, in tegenstelling tot lcd schermen.

Het prototype heeft een oplossend vermogen van 1024×768 pixels, ofwel 220 dpi, wat hoger is dan de gemiddelde 160 dpi resolutie van de huidige generatie eInk schermen.

De schermen die onder de naam Mirasol op de markt gebracht worden zullen niet door Qualcomm zelf in ereaders verwerkt worden, daarvoor werkt de fabrikant samen met OEM partners. Het is echter nog niet bekend welke fabrikanten de Mirasol schermen zullen gaan toepassen en wat de full color ereaders gaan kosten.

(Bron: Slashgear)

Vorig artikel‘Veel Nederlanders zetten ereader bovenaan verlanglijstje’
Volgend artikelSony wil alternatief voor iTunes neerzetten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in