Uitgeverij Hachette stapt over op ePub 3

0

Uitgeverij Hachette gaat tussen nu en voorjaar 2013 een zestiental titels in ePub 3-formaat publiceren. De romans die vanaf het voorjaar uitgebracht worden zal de uitgeverij vervolgens allemaal in het nieuwe ePub-formaat op de markt brengen.

Het ePub-bestandsformaat wordt ontwikkeld door het International Digital Publishing Forum (IDPF), die eerder dit jaar de nieuwste versie van de standaard heeft vrijgegeven voor gebruik. Met ePub 3 kunnen uitgevers eenvoudiger multimedia aan hun ebooks toevoegen.

Hachette gelooft in de nieuwe standaard en wil daarom dan ook overstappen op ePub 3. Met ingang van maart 2013 zal de uitgeverij nieuwe romans in de nieuwste versie van ePub uitbrengen. Ken Michaels, de directeur van Hachette Book Group, de Amerikaanse afdeling van Hachette, zegt dat de nieuwe standaard ervoor zorgt dat content op alle apparaten gelezen kan worden. “De boekenindustrie heeft standaarden als ePub 3 nodig die uitgevers een grotere creativiteit bieden als het gaat om complexe layouts, multimedia en interactieve functies.”

Er zijn nog niet veel ereaders en ereading-apps die speciaal voor ePub 3 gemaakt zijn. Het voordeel is echter dat de meeste ebooks in ePub 3 formaat ook gewoon op oudere ereaders gelezen kunnen worden, zo ondervond ePub-expert Liz Castro. Op die oudere ereaders zullen uiteraard niet de meer geavanceerde functies van ePub 3 ondersteund worden.

(Via Publishers Weekly)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in